A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Енергодарської міської ради Запорізької області

Люди з аутоімунними захворюваннями перебувають у групі ризику COVID-19 – хвороба може бути для них смертельною. Тому вакцинація таких пацієнтів є обов’язковою.

Дата: 18.10.2021 16:11
Кількість переглядів: 289

Наразі існують різні типи вакцин проти COVID-19, дозволені Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Усі вони не є живими, а тому безпечні для людей з порушеннями імунної системи, включно з імунодефіцитом та аутоімунними захворюваннями.

Рекомендується за можливості проводити вакцинацію проти COVID-19 в інший день, ніж звичайні інфузійні процедури, такі як замісна терапія імуноглобулінами або інфузія імунодепресантів. Тим пацієнтам, які ще не отримують лікування, рекомендують отримати щеплення за два тижні до початку планової імуносупресивної терапії.

Лікар може порадити зробити щеплення через два тижні після інфузії — це дозволяє не сплутати побічні ефекти чи алергічні реакції, якщо вони виникнуть у відповідь на інфузійне лікування або вакцину від COVID-19.

Так, після щеплення дехто може відчути біль у місці ін’єкції, болі в суглобах та м’язах, головний біль, лихоманку, втому або загострення екземи через день після вакцинації. Це поширені побічні ефекти і вони вказують на початок імунної відповіді, а не на алергічну реакцію. Побічні ефекти зазвичай не вимагають лікування, але можна випити парацетамол чи ібупрофен від болю і підвищеної температури.

За інформацією Австралійського товариства клінічної імунології та алергії https://bit.ly/2Yn8PvI


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу