A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Енергодарської міської ради Запорізької області

Медогляд абітурієнта. Роз’яснення НСЗУ

Дата: 24.05.2021 11:36
Кількість переглядів: 926

Для вступу у вищий навчальний заклад абітурієнтам потрібна довідка № 086/о. Це - єдиний медичний документ для подання до приймальних комісій навчальних закладів всіх рівнів акредитації. Таку довідку видає лікар первинної ланки, з яким у дитини укладена декларація. Нагадуємо, що педіатр обслуговує лише дітей до 18 років, сімейний лікар – дітей і дорослих, терапевт – лише дорослих. 

  • Спочатку необхідно записатись на прийом до свого лікаря. Сімейний лікар призначає необхідні обстеження, аналізи та консультації у вузьких спеціалістів та видає електронні направлення на їх проходження.
  • Перед вступом у вищий навчальний заклад абітурієнтам потрібно пройти огляд у: 

        - хірурга;

        - невропатолога;

        - окуліста;

        - отоларинголога; 

       - зробити флюорографію. 

  • Також залежно від профілю та вимог навчального закладу, до якого надається медична довідка щодо стану здоров’я абітурієнта, можуть бути потрібні консультативні висновки інших спеціалістів, визначених сімейним лікарем. 
  • Вузькі спеціалісти вносять у медичну картку або довідку висновки про стан здоров’я абітурієнта власноручно та завіряють записи особистими печатками, штампами-кліше і підписом. 
  • З результатами оглядів вузьких спеціалістів та обстежень потрібно знову повернутись до лікаря, з яким укладено декларацію. Сімейний лікар заповнить довідку на підставі записів у медичній карті, зроблених щеплень, а також результатів всіх обстежень, потрібних для оцінки стану здоров’я абітурієнта.
  • Зверніть увагу: лабораторні дослідження повинні бути проведені не раніше, аніж за місяць до дати видачі довідки. А флюорографія - не раніше, ніж за рік. Інакше результати будуть недійсними для внесення в довідку. 
  • Пройти консультації у вузьких спеціалістів безоплатно можна у всіх поліклініках, які уклали договір із НСЗУ на надання амбулаторної допомоги. Назва пакету - “Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах”. Із направленням лікаря первинки в таких закладах медогляд буде безоплатним.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу