A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Енергодарської міської ради Запорізької області

Здорове харчування — це не тільки добре самопочуття, міцна нервова система і нормалізація ваги, але й любов та повага до себе.

Дата: 06.07.2020 13:41
Кількість переглядів: 651

Що таке здорове харчування?

Це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини у харчових і біоактивних речовинах.

Користь від споживання натуральних рослинних та білкових продуктів доведено багаторічними дослідженнями із залученням мільйонів людей у різних країнах на всіх континентах. Вона полягає у зменшенні ризику захворіти, покращенні якості та збільшенні тривалості життя.

Регулярне харчування, повільне споживання їжі у пристосованих для цього місцях позитивно впливає на функціональний стан органів травлення, запобігає появі зайвої ваги і пов’язаних із нею небезпечних для здоров’я станів — високого артеріального тиску, атеросклерозу та підвищенню рівня цукру у крові.

Достатнє вживання рідини є однією з обов’язкових умов для забезпечення належної фізичної та розумової активності людини. Вода, компоти та чай мають бути основним джерелом рідини. Слід істотно обмежити вживання калорійних напоїв, зокрема солодких газованих, соків та соковмісних напоїв. Що менше людина споживає алкогольних напоїв, то краще для її здоров’я.

Пам’ятайте, безпечної долі алкоголю не існує!

Постійно і ретельно дотримуйтеся правил харчової безпеки, зокрема чистоти, обирайте лише якісні та безпечні харчові продукти, із належними умовами їхнього транспортування, зберігання та приготування.

Намагайтеся більше рухатись і займатися фізичними вправами щодня. Улюблені вами види фізичної активності є найкращим варіантом дозвілля.

Змінити раціон за один день неможливо: головне послідовно йти до мети — тоді здорове харчування стане для вас природним.
Починайте з невеликих кроків:

- поступово додавайте у щоденний раціон салати (із сирих різнокольорових овочів);
- використовуйте оливкову олію для приготування їжі;
включіть до раціону здорові перекуси із сухофруктів, горіхів, яблук, ягід;
- снідайте нежирним супом, салатом або кашею;
- їжте 4-5 разів на день плюс 2 перекуси, їжте повільно, ретельно пережовуйте;
- їсти бажано в один і той самий час, але не пізніше ніж за три години до сну;
- замініть інгредієнти страв на менш калорійні — майонез на йогурт, цукор на мед, цукерки на сухофрукти тощо.

Поступово ваше харчування стане здоровішим та смачнішим.

Бережімо себе і харчуймося правильно!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу