A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Енергодарської міської ради Запорізької області

Як захистити дитину від COVID-19

Дата: 15.04.2020 14:35
Кількість переглядів: 532


Навіть дорослим складно, але необхідно дотримуватись правил щодо профілактики коронавірусної інфекції. А що ж говорити про дітей? Пропонуємо кілька порад з захисту найменших членів родини під час пандемії.

Як захистити дитину від вірусу?

  1. Діти завжди беруть приклад з батьків. Тож починати доведеться з себе та вживати усх потрібних заходів безпеки. Наприклад, якщо ви часто миєте руки, швидше за все дитина повторюватиме.
  2. Контролюйте чисті руки дитини. Але спочатку привчіть до цього. Поясніть, що така проста річ може захистити їх від зараження та запобігти поширенню вірусу на інших. Створіть навіть нову сімейну традицію - миття рук.
  3. Щодня чистіть та дезінфікуйте поверхні, яких ваші діти торкаються найчастіше. Наприклад, стіл, крісла з твердими спинками, двірні ручки, вимикачі світла, поверхні у ванній кімнаті тощо. Також не забувайте про про ручки-олівці-фломастери, конструктор або інші іграшки, гаджети.
  4. М’яким іграшкам також доведеться організувати внепланове прання. Звертайте увагу на інструкції виробника.
  5. Дотримуйтесь карантину та не запрошуйте гостей - ані дорослих, ані наймолодших. Адже ключовий фактор для уповільнення розповсюдження COVID-19 - обмеження контактів.

Дбайте про здоров’я дитини

  1. Слідкуйте за своєю дитиною стосовно ознак коронавірусу. Якщо помітили симптоми хвороби, телефонуйте до педіатра та виконуйте його рекомендації.
  2. Звертайте увагу на інші зміни в поведінці або самопочутті дитини - надмірне занепокоєння або збудження, нездорове харчування, порушення режиму сну, труднощі з концентрацією уваги та ін. Пам’ятайте, що карантин може спричинити стрес не тільки у дорослого.
  3. Знайдіть час, щоб поговорити з дитиною про спалах COVID-19, якщо досі цього не зробили.
  4. Допоможіть наймолодшим членам вашої родини подбати про фізичну активність. Робіть ранкову зарядку, виходьте на свіже повітря, тримаючи дистанцію від інших людей. Якщо користуєтесь велосипедами-самокатами-роликами, не забувайте про їхню обробку після прогулянок.
  5. Створіть умови для онлайн спілкування вашої дитини з друзями, найріднішими людьми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу