A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Енергодарської міської ради Запорізької області

Цифрові сертифікати про одужання від COVID-19

Дата: 16.11.2021 07:59
Кількість переглядів: 332

Коронавірусна хвороба і звернення до лікаря

Ви хворіли COVID-19 і звертались із цим до лікаря.

В електронній системі охорони здоров'я (ЕСОЗ) є запис і про ваше захворювання, і одужання.

Саме це дозволить вам отримати через Дію COVID-сертифікат на підставі одужання.

 В порядку:

1. У Вас з'явилися симптоми COVID-19.

Маєте звернутися до лікаря та провести ПЛР-тестування у верифікованій лабораторії  або зробити антиген-тест. Результати тестування є позитивними.

Лікар на підставі позитивних результатів тестування має створити медичний запис про Ваше захворювання, зазначивши діагноз "COVID-19" (U07.1 — 2019-nCoV гостра респіраторна хвороба).

2. Дотримуючись рекомендацій лікаря, Ви одужали (отримали негативний тест на COVID-19, лікар визначив це клінічними ознаками або почуваєтесь уже цілком добре). Мінімальний час одужання – 14 днів, якщо хвороба проходить у легкій формі, не варто протягом цього часу відвідувати громадські місця, краще одужувати вдома. На весь період хвороби лікар сформує Вам медичний висновок про тимчасову непрацездатність, на підставі якого Ви отримаєте електронний лікарняний, якщо є офіційно працевлаштованими.   

Якщо Ви ще не були вакциновані та потребуєте Довідку про протипокази форми № 028-1/о на період від одужання до моменту вакцинації – зверніться по неї до лікаря, який встановив одужання від коронавірусної хвороби або до вашого сімейного лікаря. Ця довідка не дає права проїзду та перебування в громадських місцях зонах епідемічної небезпеки. Для цього Вам необхідно буде зробити ПЛР-тест.

Коли настав 15-тий день від дати встановлення діагнозу, отримайте COVID-сертифікат на підставі одужання через мобільний застосунок Дія (AndroidiOSHuawei). Слідуйте інструкціям з реєстрації. Потім знайдіть серед послуг COVID-сертифікат. Підпишіть запит на отримання Дією від ЕСОЗ медичних даних. Так Ви отримаєте COVID-сертифікат — він з'явиться в інтерфейсі. Це безкоштовно і працює цілодобово.

Ваш COVID-сертифікат на підставі одужання дійсний 105 днів, починаючи від дати встановлення діагнозу. Будь ласка, коли мине час дії медичних протипоказів, отримайте (або завершіть розпочатий)  повний цикл вакцинації. Найчастіше вакцинуватись можливо з 28-го дня від дати встановлення діагнозу.

Протипоказів до вакцинації небагато. Нагадаємо, що єдиним абсолютним постійним протипоказом до щеплення конкретною вакциною є анафілактична реакція на першу дозу цієї вакцини. У цьому випадку пацієнтові буде рекомендовано щепитися від COVID-19 іншою вакциною за умови її наявності. Якщо у пацієнта є алергія на один із компонентів вакцини від COVID-19, йому також слід щепитися іншою вакциною.

Детальніше про них можете дізнатись за посиланням.

 

ЗАПИТАННЯ ТА ВІДПОВІДІ (роз'яснення від МОЗ)

Перехворіла (-рів), але не зверталась (-вся) до лікаря. Маю на руках довідку з позитивним результатом ПЛР-теста (або антиген-теста)
Ми сподіваємось, що Ви одужали. Радимо вакцинуватись. Без офіційно встановленого та внесеного в ЕСОЗ лікарем діагнозу Ви не маєте підстав отримати COVID-сертифікат, що підтверджує одужання від COVID-19.

Якщо Ви маєте на руках результати тестування, Ви можете звернутись до лікаря комунального чи приватного закладу охорони здоров’я, який має ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики. Лікар за наявності відповідних підстав зможе видати Вам Довідку про протипокази форми 028-1/о.

Додатково зазначаємо, що форма № 028-1/о заповнюється на підставі медичних записів про стан здоров'я пацієнта з урахуванням критеріїв, які визначаються відповідно до Інструкцій до застосування вакцин, рішень НТГЕІ та “Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень”, затвердженого наказом МОЗ від 16 вересня 2011 року № 595, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 жовтня 2011 року за № 1159/19897 (у редакції наказу МОЗ від 11 жовтня 2019 року № 2070).
Детальніше: https://moz.gov.ua/article/news/moz-zatverdilo-formu-dovidki-pro-protipokazannja-do-vakcinacii-proti-covid-19

Перехворів, бо маю високий рівень антитіл до COVID-19
Рівень антитіл до коронавірусної хвороби не дає підстав вважати Вас хворим чи таким, що одужав. Тож отримати COVID-сертифікат про одужання на підставі лише результату тесту на антитіла до коронавірусної інфекції людина не зможе.

Перехворіла (-рів), зверталась (-вся) до лікаря. Не маю встановленого в ЕСОЗ діагнозу COVID-19. Маю на руках довідку із позитивним результатом ПЛР-тесту за дати, коли хворіла (-в)
Якщо Ви потребуєте документ про одужання або про протипокази, будь ласка, зверніться до лікаря, який вносив Ваші записи до ЕСОЗ раніше. Надайте йому оригінал результатів ПЛР-тесту. Він внесе до ЕСОЗ епізод та Ваш діагноз COVID-19. Це стане підставою для отримання зазначених вище документів.

Маю сертифікат в мобільному застосунку Дія, але не маю на порталі Дія.
COVID-сертифікати на підставі одужання ще не видаються на порталі Дія. Про можливість отримати там pdf буде повідомлено додатково.

Маю діагноз COVID-19 в електронній системі охорони здоров'я, але Дія не відображає COVID-сертифікат
Спочатку маєте переконатись, що Ваші медичні та персональні дані в ЕСОЗ внесені коректно. Це можна зробити, уточнивши в лікаря, до якого Ви звертались під час захворювання.

Якщо з часу встановлення діагнозу минуло менше 14 або більше 105 календарних діб — сертифікат не може бути виданий.

Які дані мають бути внесені до електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ), щоб я змогла (-іг) отримати сертифікат про одужання від COVID-19

Переконайтесь із лікарем, що про Вас в ЕСОЗ є такі дані:

ПІБ українською, як у паспортному документі;

РНОКПП (Реєстраційний номер облікової картки платника податків, раніше називався — індивідуальний податковий номер — ІПН);

УНЗР (ваш код в демографічному реєстрі, зазначається на всіх українських біометричних документах) — рекомендовано;

дата народження, як в паспорті/свідоцтві про народження;

актуальний номер телефону, на якому можливо приймати і відсилати смс.

Перевірте також відсутність дубля карти пацієнта в ЕСОЗ. Ваш лікар може перевірити, скільки карток існує. Якщо більше однієї, то подавайте запит до НСЗУ на дедублікацію: запит до НСЗУ про усунення дублювання даних пацієнта в ЕСОЗ та посилання на форму заяви про дедублікацію.

Якщо описане вище в ЕСОЗ в порядку, тоді відштовхуйтесь від повідомлення в Дії

В інтерфейсі Дії у відповідь на запит Ви побачили таке:

Ваші дії

Заголовок:

Немає даних про Вас у медичному реєстрі

 

Текст:

Не знайшли Ваші дані в реєстрі. Зверніться до лікаря, він внесе вас до електронної системи охорони здоров'я

Звернутись до лікаря, щоб він вніс день народження, прізвище та ім'я, як у паспортному документі, дані громадянського паспортного документа, Ваші РНОКПП та УНЗР, або обґрунтовану відмову від них. Або створити декларацію вперше

Заголовок: Запис про Вас дублюється в реєстрі

 

Короткий текст: Запис про Вас повторюється в медичному реєстрі. Це можна виправити

 

Повний текст:

Лікар зробив декілька Ваших облікових карток в електронній системі охорони здоров'я. Ви не зможете отримати COVID-сертифікат, поки дані не виправить Національна служба здоров'я України. Завантажте форму https://nszu.gov.ua/images/forma-za.docx та надішліть разом із додатками (https://nszu.gov.ua/gromadyanam/koristuvacham-ecoz/termination).

 

Подати заяву онлайн: підпишіть заяву КЕП та надішліть разом із додатками у форматі DOC, DOCX або PDF сюди info@nszu.gov.ua. Надіслати заяву поштою: роздрукуйте заповнену заяву, підпишіть її та надішліть із додатками на адресу 04073, м. Київ, проспект Степана Бандери, 19

Ваш лікар може перевірити, скільки Ваших облікових записів існує в ЕСОЗ. Якщо більше одного, то подавайте запит до НСЗУ на дедублікацію: запит до НСЗУ та посилання на форму заяви про дедублікацію.

 

 

Переконайтесь, що Ваш електронний підпис працює. Якщо він не чинний, то оновіть і після цього повторіть запит сертифіката в мобільному додатку Дія. Електронний підпис не лише Дія.Підпис, а і банківський, якщо Ви входили з його допомогою

"Заголовок: Сертифікат про одужання не знайдено

 

Текст:

Немає запису про встановлений діагноз COVID-19 в електронній системі охорони здоров'я. Якщо у вас є медичні підстави отримати сертифікат про одужання – зверніться до свого лікаря. Він перевірить дані та внесе їх до ЕСОЗ

Якщо у вас має бути такий сертифікат — зверніться до свого лікаря для перевірки даних.

 

Можливо, дані не відправлені до ЕСОЗ або є дубль Вашої картки пацієнта, або заклад, в якому Ви отримували медичну допомогу, ще не підключений до ЕСОЗ

Заголовок:

Сертифікат про одужання від COVID-19 буде доступним з 15-го дня від встановлення діагнозу.

 

Текст: В ЕСОЗ є запис про одужання від                             COVID-19, але ще не минуло 15 днів після нього і COVID-сертифікат поки недоступний

Зачекайте до вказаного терміну. Перезапитайте сертифікат, коли вже мине очікувана дата

 

 

Заголовок:

Сертифікат про одужання від COVID-19 недоступний.

 

Текст: В ЕСОЗ немає запису про одужання від COVID-19 протягом останніх 105 днів

Вакцинуйтесь! Не відвідуйте громадських місць, бережіть себе!

 

Сертифікат про одужання буде формуватись лише для тих, у кого лікар встановив діагноз COVID-19 не більше ніж 105 днів до дати запиту документа.

COVID-сертифікат може бути сформований не більше двох разів за один календарний рік (за наявності технічної можливості щодо обліку сформованих COVID-сертифікатів).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу