A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Енергодарської міської ради Запорізької області

Рекомендації щодо рівнів фізичної активності для різних вікових груп, аби підтримувати здоров’я й гарне самопочуття.

Дата: 12.01.2021 16:32
Кількість переглядів: 338

 

Всім дітям молодшого віку рекомендується не менше 180 хвилин на день займатися різними видами фізичної активності будь-якої інтенсивності. Дітям у віці 3–4 років варто не менше 60 хвилин зазначеного часу займатися фізичною активністю помірної і високої інтенсивності.

  Всі діти й підлітки у віці 5–17 років повинні щодня не менше 60 хвилин займатися фізичною активністю помірної і високої інтенсивності. А тричі на тиждень слід включати вправи на розвиток скелетно-м’язових тканин.

  Всі дорослі люди віком від 18 років повинні приділяти не менше 150 хвилин на тиждень фізичній активності середньої інтенсивності або не менше 75 хвилин на тиждень занять високої інтенсивності. Для додаткового зміцнення здоров’я дорослим рекомендується збільшити тривалість занять до 300 хвилин на тиждень.

  Для підтримки і зміцнення скелетно-м’язової системи слід принамні двічі на тиждень виконувати силові вправи, які задіюють основні групи м’язів.

  Літнім людям з обмеженою мобільністю варто щонайменше тричі на тиждень виконувати вправи на рівновагу, що запобігають ризику падінь.

  Пам’ятайте: навіть коротка розминка з легким фізичним навантаженням, як-то ходіння або зарядка протягом 3–4 хвилин допоможе вам зняти м’язове напруження й поліпшити кровообіг і роботу мускулатури.

  Оберіть вид фізичної активності, який до вподоби саме вам: біг, прогулянка на свіжому повітрі, прибирання квартири, йога, танці тощо. Головне, щоби такі заняття були регулярними.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу