A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Енергодарської міської ради Запорізької області

Коли потрібно звертатися до сімейного лікаря за довідкою для дошкільного закладу

Дата: 04.09.2020 12:13
Кількість переглядів: 582

В наказі МОЗ України № 234 від 24.03.2016 року «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів» в розділі ХІІ «Вимоги до розпорядку дня і навчання, організації життєдіяльності, рухової активності дітей» цього наказу зазначено:

«Ранкове приймання дитини до дошкільного навчального закладу щодня повинен проводити вихователь групи. Здійснюється обов’язкове опитування батьків або осіб, які їх замінюють, стосовно стану здоров’я дитини та візуально визначається стан здоров’я (шкірні покрови, нежить тощо). За потреби проводиться термометрія та огляд зіва.

Діти з ознаками інфекційного захворювання до дошкільного навчального закладу не приймаються. Після перенесеного інфекційного захворювання приймання дітей до дошкільного навчального закладу дозволяється за наявності медичної довідки закладу охорони здоров’я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом.

Діти після тимчасової відсутності у дошкільному навчальному закладі з інших причин приймаються без медичних довідок за умови відсутності явних ознак захворювання

А отже, якщо дитина перенесла інфекційне захворювання (в т.ч. ГРІ) для допуску до дошкільного навчального закладу потрібна довідка від сімейного лікаря. В інших  випадках медичні довідки не потрібні.

Відсутність явних ознак захворювання визначає вихователь дошкільного закладу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу