A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Енергодарської міської ради Запорізької області

7 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ’Я

Дата: 07.04.2020 14:50
Кількість переглядів: 399

“НА ПІДТРИМКУ МЕДСЕСТЕР ТА АКУШЕРОК” ПІД ТАКИМ ГАСЛОМ СЬОГОДНІ, 7 КВІТНЯ, ПРОХОДИТЬ ЦЬОГОРІЧНИЙ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ’Я. 

 

Cьогодні - 7 квітня - Всесвітній день здоров’я. Цього року у цей день вшановуватимуть працівників сестринських і акушерських служб. Саме їхня робота є невід'ємною умовою для загального охоплення послугами охорони здоров'я, охорони здоров'я матері і дитини, боротьби з інфекційними та неінфекційними захворюваннями, реагування на надзвичайні ситуації тощо.

За даними ВООЗ, у всьому світі 70% трудових ресурсів в галузі охорони здоров'я та соціального забезпечення - жінки. Багато з них - медсестри та акушерки. Здебільшого, саме вони допомагають людям в умовах спалахів хвороб, нестабільності і збройних конфліктів. І сьогодні світ потребує добре підготовлених і кваліфікованих медсестер та акушерів. У ВООЗ підкреслюють, що розвиваючи сестринську і акушерську справу, країни можуть досягти потрійної віддачі: підвищення рівня здоров'я населення, поліпшення ситуації щодо гендерної рівності та стимулювання економічного зростання.

В Україні в електронній системі охорони здоров’я зареєстровано понад 100 медичних сестер та братів. Сьогодні вони, як лікарі, крім своїх звичайних щоденних професійних обов’язків, змушені відповідати і на виклики поширення коронавірусної інфекції. І нести ще більшу відповідальність.

За даними дослідження “Індекс здоров’я. Україна” лише половина українців оцінюють свій стан здоров’я як добрий або дуже добрий. Здоров’я громадян - один з пріоритетів Уряду та Президента.

В Україні триває трансформація системи охорони здоров'я. Її мета - універсальне охоплення медичними послугами всього населення країни. Національна служба здоров’я працює в інтересах пацієнта, для покращення його здоров’я. Важливий інструмент у цій роботі - Програма медичних гарантій, яка у повному обсязі стартувала 1 квітня в Україні. Це перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно. У програмі визначено 5 пріоритетів, що стосуються патологій, від яких найчастіше помирають українці - - лікування інсультів, інфарктів, дослідження для раннього виявлення раку, а також допомога при пологах та неонатальна допомога.

Мета Програми на 2020 рік - зменшити смертність від інсультів, інфарктів та онкозахворювань, а також - покращити допомогу при пологах.

Запровадження Програми медичних гарантій - значний крок України до універсального медичного покриття, коли кожен громадянин зможе реалізувати своє право на якісну, безпечну та доступну медичну допомогу від держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу