A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Енергодарської міської ради Запорізької області

Цукровий діабет у дітей

Дата: 22.01.2020 10:58
Кількість переглядів: 756

    Цукровий діабет – одна з невиліковних хвороб , яка стоїть на третьому місці за рівнем смертності і викликає серйозні ускладнення, незважаючи на невиліковність, жити з діабетом можна довго і повноцінно.

    Для цього варто трошки полюбити себе. Потрібно вчасно та правильно харчуватися; слідкувати за показниками тиску, цукру та ваги, регулярно займатися спортом, при цукровому діабеті 1 типу необхідно вводити інсулін, враховуючи кількість вуглеводів в їжі, яку плануєте з`їсти – заборонених продуктів немає, важливо знати кількість вуглеводів в їжі. Крім того, ви маєте психологічно прийняти хворобу та дати собі час на адаптацію до нових умов життя.

За своїми барвами життя людини з діабетом може не відрізнятися від життя людини без хвороби.

   В Україні офіційно зареєстровано майже 1,3 мільйони людей з цукровим діабетом. І лише кожен третій знає про свій діагноз. Серед пацієнтів - 9 500 дітей. В Енергодарі зареєстровано 17 дітей з діабетом, найменшому 2 роки. Найбільш поширеним серед дітей є цукровий діабет типу 1, або інсулінозалежний діабет. Він виникає внаслідок відсутності утворення інсуліну бета-клітинами підшлункової залози.

   Найбільш характерним симптомом цукрового діабету у дітей є невмотивована спрага, що може бути особливо оманливою влітку. Адже люди плутають спрагу у зв’язку зі спекою із нездоровою спрагою. Якщо маленька дитина випиває більшу, ніж раніше, кількість води, то батькам уже слід звернути на це увагу.

  Часті позиви до сечовиділення, особливо якщо вночі людина теж просинається, аби сходити в туалет, є також симптомом цукрового діабету. Безпричинна швидка втомлюваність, фізична виснаженість дитини у школі, кволість, різке схуднення сигналізують батькам про потребу зробити профілактичні обстеження.

  Цукровий діабет також може проявлятися симптомами гострого живота. Якщо дитину з такою скаргою забирає карета невідкладної допомоги, то крім обстеження хірургом обов’язково слід провести аналіз на рівень глюкози в крові.

   Для профілактики розвитку цукрового діабету дитину слід привчати до активного способу життя, обмежити вживання солодощів, солодких напоїв, вуглеводів, що легко засвоюються. Вони не корисні для організму. ВООЗ узагалі визначила цукор найшкідливішим винаходом за весь час існування людства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу